Sushi
2008.06.25. 20:52
Rizs:
- 20 dkg rizs
-1 l vz
- 3 ek. cukor
- 3 ek. fehrbor-ecet
- s
- Tekercs:
- 6 lap nori (szrtott tengeri alga)
- 20 dkg tonhal
- 3 jhagyma
- 2 ek. Tahini (szezmpaszta)
- 3 srgarpa
A rizst megfzzk, llni hagyjuk, majd leszrjk, hozzadjuk a cukrot, st, borecetet, s az egszet sszekeverjk. A srgarpt megproljuk, majd az jhagymval egytt vkony cskokra vgjuk. A halat ujjnyi cskokra vgjuk. A norit megmossuk, aluflira tesszk, rszrjuk a rizst, megkenjk szezmpasztval, majd egyik felre halat s srgarpt, msik felre halat s jhagymt tesznk.A tekercseket sszegngyljk, s a htben 3 rt llni hagyjuk. Ekkor a tekercseket kb. 2 cm-es darabokra szeljk fel, s mr knlhatjuk is.
|