Sushi
2008.06.25. 20:52
Rizs:
- 20 dkg rizs
-1 l víz
- 3 ek. cukor
- 3 ek. fehérbor-ecet
- só
- Tekercs:
- 6 lap nori (szárított tengeri alga)
- 20 dkg tonhal
- 3 újhagyma
- 2 ek. Tahini (szezámpaszta)
- 3 sárgarépa
A rizst megfőzzük, állni hagyjuk, majd leszűrjük, hozzáadjuk a cukrot, sót, borecetet, és az egészet összekeverjük. A sárgarépát megpároljuk, majd az újhagymával együtt vékony csíkokra vágjuk. A halat ujjnyi csíkokra vágjuk. A norit megmossuk, alufóliára tesszük, rászórjuk a rizst, megkenjük szezámpasztával, majd egyik felére halat és sárgarépát, másik felére halat és újhagymát teszünk.A tekercseket összegöngyöljük, és a hűtőben 3 órát állni hagyjuk. Ekkor a tekercseket kb. 2 cm-es darabokra szeljük fel, és már kínálhatjuk is.
|