Dióval töltött alma
2008.07.04. 22:16
4 alma
10 dkg dióbél
10 dkg cukor
4 dl vörösbor
5 ek méz
őrölt fahéj
3 ek narancsszörp
2 dl tejszínhab
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
3 ek cukor
fél cs sütőpor
A lisztet, vajat, 3 ek cukrot, tojást, sütőport összedolgozzuk, kinyújtjuk, és az almák átmérőjének megfelelően köröket szaggatunk ki belőle, majd megsütjük őket. A bort, szörpöt, cukrot, fahéjat összekeverjük. Az almák magházát jó mélyen eltávolítjuk, majd megpároljuk a boros lében, és megtöltjük a cukros, diós töltelékkel. A tejszínt, mézet az almákra kenjük, és habbal lefelé a tésztakarikákra helyezzük őket.
|