Kara age - Bundázott csirkecomb
by: FMAfan 2008.10.14. 15:13
Hozzávalók (4 személyre):
4 db csirkecomb
1 tojás
keményítő
világos szójaszósz (például Kikkoman-féle)
fokhagyma
friss reszelt gyömbér
cukor
olaj a sütéshez
(citromszeletek)
A csirkét kicsontozzuk és minden combot 9 felé vágunk. A tojásból, vízzel, keményítővel palacsintatésztát készítünk, melyet szójaszósszal, fokhagymával, reszelt friss gyömbérrel, és cukorral ízesítünk. A felkockázott csirkehúst a tésztába dobjuk, elkeverjük, és egy fél órán át pihentetjük. Egy lábasban olajat hevítünk és a csirkedarabokat egyenként beletéve aranysárgára sütjük. (Az olaj ne legyen túl forró a cukor miatt!) Citromszelettel tálaljuk.
|